Een inleiding tot golf: een sport voor iedereen

Een inleiding tot golf: een sport voor iedereen

Golf is een sport die al meer dan 500 jaar bestaat, en het is nog steeds going strong. In dit artikel bespreken we wat golf is, hoe je het moet spelen, welke uitrusting je nodig hebt om te beginnen, en enkele van de vele voordelen van het spelen. Dus of u nu op zoek bent naar een nieuwe hobby of gewoon meer over golf wilt leren voordat u zelf met het spel begint – lees verder.

Degenen die de tijd hebben om te golfen zullen blij zijn te weten dat een rondje op een exclusieve baan niet langer nodig is. De nieuwe banen zijn minder duur, maar nog steeds erg leuk voor degenen met geld op zak – als ze er een kunnen vinden.

De introductie van meer golfbanen en de inspanningen van de Nederlandse Golf Federatie, beter bekend als NGF, heeft ervoor gezorgd dat mensen van alle rangen en standen kunnen genieten van deze sport. De NGF werkt er onvermoeibaar aan om de jeugd enthousiast te maken voor de golfsport en ook de volwassenen spelen dagelijks met hen mee! Maar nog belangrijker is hoe goed je met je medespelers omgaat tijdens die 18 holes op een mooie zonnige weekendmiddag – of ze vriend of vijand zijn hangt alleen af van wie welke club het leukst vindt ; )

Golf is leuk voor alle leeftijden

Wat is er leuker dan golfen met je moeder, vader of zelfs grootouders? Met deze sport sinds sommige mensen in staat zijn om te blijven oefenen tot hun 80ste. Het maken van een goede swing duurt over het algemeen jaren van oefenen en soms wordt het lopen van lange afstanden moeilijk en dat is waarom Golfkarretjes oplossingen kunnen bieden wanneer dat nodig is.

De eerste stap naar het spelen van golf is het kopen van een set en het doen van wat wij “play-practice” noemen Je kunt zo eenvoudig of complex gaan met je uitrusting, maar het is belangrijk voor kinderen van alle leeftijden – van peuters tot volwassenen – om hun swings te oefenen zodat ze er altijd goed uitzien op de green.

Golfen is zeker geen gemakkelijke sport

Golf is geen gemakkelijke sport. Om het golfspel onder de knie te krijgen is veel oefening nodig, wat moeilijk kan zijn voor beginners, die vaak vol ontzag toekijken hoe ervaren spelers de bal met groot gemak hoog en recht door de lucht slaan. En zich dan realiseren dat het gemakkelijker is dan verwacht! Maar dit gevoel duurt niet lang, want je staat snel weer op nadat je je realiseert hoeveel moeilijker het slaan eigenlijk voelde in vergelijking met het kijken naar iemand anders die al die dingen doet die ik automatisch gedaan wil hebben (ook al zou ‘hoog slaan’ eigenlijk als een tweede natuur moeten voelen).

Een verklaring voor de moeilijkheid van golf kan worden gevonden in de grootte en de vorm. Sporten die technisch moeilijk zijn, vereisen meestal dat de spelers een attribuut gebruiken, zoals een club of stick, die verschilt van andere sporten met deze algemene regel door hun unieke kenmerken (d.w.z. lange afstand). De uitrusting die nodig is speelt ook een rol in hoe moeilijk bepaalde schoten kunnen worden, want als je je niet aan iets stevigs vasthoudt terwijl je zwaait, gaan je handen overal heen om uit te zoeken waar ze het meest kracht nodig hebben.

De golfswing is een ingewikkelde, technische beweging die uitgebreid is bestudeerd. Er zijn vele manieren om een club te swingen, maar er is geen perfecte manier om dit te doen, omdat elke individuele speler moet bepalen wat het beste voor hem werkt wanneer hij probeert de bal goed te raken Fundamentele elementen zoals gewichtsverdeling kunnen niet echt veranderen, tenzij je je schot naast het doel of in de gevarenzone wilt hebben!

Het vergt tijd en oefening met geduld om bedreven te worden in dit spel; maar als men deze paar grondbeginselen volgt, zal men zichzelf succesvoller vinden dan de meeste andere spelers op de tour.

Ook al is het spel technisch moeilijk en vereist het een hoge mate van concentratie, het is niet onmogelijk om fouten te maken. Als je niet geconcentreerd genoeg bent bij het slaan van je shot dan is de kans groot dat zelfs professionele golfers iets fout doen met hun shots op TV!

Doorzettingsvermogen is erg belangrijk

De gemiddelde lengte van een 18 holes golfbaan ligt tussen de 5000 en 6000 meter. Dit kan een lange wandeling zijn, vooral omdat de bal meestal in vreemde richtingen terechtkomt naar jouw normen- maar maak je geen zorgen! Je krijgt wat loopruimte met die extra afstand (vooral als je op heuvels speelt). De meeste golfbanen zijn mooi aangelegd; vaak hebben ze verhoogde tees voor als het een keer mis gaat of als je gewoon zin hebt om te veel vals te spelen

Het terrein varieert sterk van vlakke fairways omzoomd met bomen tot glooiende heuvelachtige banen waar windvlagen niet alleen lijken te worden bepaald door welke richting ze opgaan.

18 holes golf spelen kan vermoeiend zijn, en de laatste paar zullen je met minder energie achterlaten. Je moet in vorm te krijgen, zodat uw swing niet wordt beïnvloed door vermoeidheid na elke walk-around ronde op een baan.

Elke slag, putt en swing is belangrijk. Niet alleen het fysieke maar ook het mentale deel van golf moet elke ronde je volle aandacht krijgen; daarom vereist het veel doorzettingsvermogen om geen korte slagen of nieuwe swings te missen die je aan het uitproberen bent om je de volgende keer weer zelfverzekerd te voelen.

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je er plezier in hebt

In golf telt elke slag. En zoals duidelijk wordt uit de bovenstaande verklaring over hoe moeilijk het kan zijn om een goede bal te slaan of lange putts met consistentie te hollen – deze momenten worden nog belonender wanneer ze op hoge inzet komen en je die ‘kick’ van motivatie geven voor de volgende keer! Er is altijd ruimte voor verbetering, zowel in techniek tijdens je swing als scores buiten de baan, afhankelijk van wat beter voelt: het verbeteren van het ene kan leiden tot het kunnen verhogen van prestatieniveaus met een ander ook.

Golf kent een breed scala aan speelstijlen, wat het spel spannend maakt. Een ervaren speler kan concurreren met iemand die niet weet hoe hij de bal moet slaan, omdat de slagen worden berekend via een handicapsysteem. Veel golfclubs organiseren wekelijkse wedstrijden waaraan leden deelnemen om hun eigen vaardigheden te verbeteren en zich tegelijkertijd te amuseren! Er is zelfs een internationaal toernooi genaamd ‘The Masters’, gesponsord door Augusta National Golf Club (de thuisbaan van Tiger Woods).

Het is altijd een droom van me geweest om golf te spelen zonder enige voorkennis te hebben. Maar als je geen lidmaatschap hebt bij je lokale golfbaan of niet dichtbij genoeg woont om het te kunnen lopen, dan is dit voor veel mensen geen optie omdat ze toegang moeten hebben tot laag geprijsde greens fees en materiaalverhuur! Gelukkig zijn er nu freegolffs kaarten waarmee degenen die nog nooit eerder hebben gespeeld in cursussen, zolang ze zich aanmelden online van tevoren met GVB-certificaat (Golf Certificate).

Om 18 holes te spelen moet je rekening houden met een tijdsbestek van 3,5 tot 4 uur. Er is dus genoeg tijd om ook gezellig te praten en te bewegen! Dit maakt golf tot een uitstekende sociale activiteit met vele mogelijkheden die het interessant houden – inclusief de kans om in sommige clubs te genieten van een drankje of diner voorafgaand aan het spelen van uw ronde (natuurlijk!)

Categories: Blog