Eerste keer op de golfbaan

Eerste keer op de golfbaan

Ik heb nog nooit golf gespeeld, maar ik ben opgewonden! Het is mijn eerste keer en dit gaat geweldig worden. Je weet niet hoeveel ik van spelen hou!

Wanneer u voor de eerste keer een golfbaan bezoekt, kan dat ontmoedigend aanvoelen. Het is gemakkelijk om te verdwalen in deze uitgestrekte open ruimte met zijn kronkelende paden en goedgemanierde caddies die de weg weten als de lokale bevolking – zelfs als ze niet van hier zijn! Maar laat je niet ontmoedigen; elke hoek zal je snel genoeg bekend voorkomen, want per slot van rekening hebben we al heel wat keren dezelfde greens bezocht… En onthoud: Ook voor hen was elk moment op het eerste gezicht heel onbekend – totdat plotseling alles duidelijk werd.

Sportaccomodatie

Van buiten naar binnen is er op een golfbaan niet veel meer of minder te vinden dan bij de meeste andere sportfaciliteiten: parkeerplaats en misschien fietsenstalling; clubhuis met kleedkamers waar spelers hun spullen kunnen opbergen na het spelen (dat vaak schuren of loodsen omvat die alleen aan hen toebehoren); clubhuis voor voorzieningen zoals restaurants – niet altijd open tijdens piekuren omdat het dan te druk kan zijn! En dan is er natuurlijk geen tekort als het erop aankomt te beslissen hoe je het beste je slagen oefent.

Eerste keer op een golfaccomodatie

Het leukste aan golfbanen zijn de servicepunten. U kunt op een van deze plaatsen terecht voor vragen en ze kunnen zelfs dingen verkopen zoals ballen of handschoenen als er geen meer permanente winkel ter plaatse is! Dit servicepunt kan elke vorm aannemen, zoals een kantoorgebouw waar ook eten wordt geserveerd (een restaurant).

de Golfbaan

Terwijl de golfer door elke hole speelt, probeert hij punten te scoren door zijn bal in een toegewezen ruimte op de green te slaan. Er zijn gewoonlijk negen of achttien gaten per golfcursus met een tee schot bij het begin van elke ronde die door een langwerpig grasgebied wordt gevolgd waar waterelementen en zandbunkers ook in de lengte variërend overal tussen 100 meters tot 5 honderd meters lang. Afhankelijk van hoe groot de cursussen van uw land van herkomst zouden zijn. Mmaar altijd korter dan 400m zijn omdat meer breedten enkel voor het zetten doeleinden eerder dan het drijven van afstanden zijn gereserveerd zodat de strategie kan in spel komen hier ook!

9-holes

Een traditionele ronde golf bestaat uit achttien holes, maar de laatste jaren is het spelen van negen erg populair geworden. Er zijn veel 9-holes banen in Nederland en spelers kunnen ervoor kiezen om twee rondes te spelen, afhankelijk van waar ze zin in hebben! Als u een 18 holes circuit wilt dan gewoon met zoveel mogelijk dubbele. Grotere banen hebben meestal meer dan een set, zodat er voor elk wat wils is, ongeacht of het je eerste keer uit is of niet.

Sfeer en beleving

Een golfbaan is een plek van rust en sereniteit waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid die de baan omringt. Alle banen hebben verschillende kenmerken, maar ze bieden rust voor iedereen die erop speelt, ongeacht het soort of de stijl van hun ontwerp, zodat de geest van de spelers even weg is van de stress van het werk/leven buiten henzelf terwijl ze op dit stuk land zijn – in ieder geval tijdelijk!

Oefenen

Als je voor het eerst begint met golfen, zal de pro je rondleiden en een paar basisbeginselen leren. Ze hebben een driving range voor langere shots in de ene richting met kortere shots aan de andere kant om te oefenen met chippen en putten in holes of bunkers; er is ook een hele baan waar we echte driving afstanden kunnen spelen als dat nodig is!

Laatste Hole

De negentiende hole is de perfecte plek om andere clubleden te ontmoeten en van een drankje te genieten. Het zou ongemakkelijk zijn als u na uw golfles of -training gewoon terugloopt naar het clubhuis, dus waarom gaat u niet uit eten? U zult in een mum van tijd vrienden maken dankzij deze geweldige plek!

Categories: Blog