Betere Golf Vaardigheden Door Training

Wie wil er nu niet beter worden in golf? Of je nu een professionele golfer bent, of iemand die het gewoon leuk vindt om in het weekend voor de lol te spelen, het is altijd nuttig om je vaardigheden te verbeteren. In deze blogpost bespreken we een aantal manieren waarop je dit kunt doen door middel van training. We bespreken zaken als swingsnelheid en het belang van een goede grip voordat we ingaan op meer specifieke oefeningen om je spel te verbeteren.

Ik weet zeker dat je weet alles over het gezegde “als je niet een jack van alle ambachten, dan specialiseren.” Hetzelfde geldt voor golfen. Je moet kennis hebben van zowel swingen als putten als je wilt slagen op toernooipodia of verder wilt komen met je spel!

Golfvaardigheden verbeteren

Golf is een spel van strategie, finesse en kracht. Je moet alle vaardigheden bezitten die nodig zijn om golfers succesvol te laten zijn. Deze omvatten coördinatie en evenwicht die het soms moeilijk kan maken, maar spelers zijn in staat om verschillende technieken te leren zodat ze zich niet te overweldigd voelen door hun eigen uitdagingen!

Krachttraining

Krachttraining uw golfspel kan verbeteren. De oefeningen garanderen een evenwichtig gebruik van de spieren en zorgen ervoor dat het spier- en skeletstelsel beter beschermd is tegen blessures bij het afslaan, waardoor zowel de reflexen als het balgevoel toenemen. Deze opbouwfase duurt meestal 2 tot 4 weken voordat je volledig aangepast gaat spelen. Krachttraining verbetert het evenwicht dus het is niet alleen belangrijk voor het golfen maar ook voor andere sporten zoals tennis die snelle afslagen vereisen!

Technische kennis

Technische kennis wordt opgedaan door het volgen van lessen en het behalen van een GVB (golfvaardigheidsbewijs). Dit houdt in dat je weet hoe je de uitrusting moet gebruiken, de verschillende clubs in je tas en de regels van golf. Tactische slagen kunnen worden aangeleerd door in eigen tijd te oefenen buiten wedstrijdverband – rekening houdend met wat we zojuist hebben besproken met technische kennis hierboven. Een van die technieken, die vaak wordt beoefend, bestaat erin de club stevig vast te houden terwijl je een boogvormige swing maakt van de linkerschouder naar de rechterknie en dan weer naar boven – maar vergeet niet dat je elleboog nooit de grond mag verlaten als je dit doet!

Een ander type swing is de slice, waarbij je je club meer naar links zwaait. Houd de club vast met een stevigere grip dan normaal en draai scherp naar de heupen wanneer je tijdens deze slag door een obstakel of in het water slaat!

Geestelijk uithoudingsvermogen

Mentale uithoudingstraining kun je doen door je te concentreren op de slag die je wilt doen in plaats van wat je vermijdt. Als je doel bijvoorbeeld een golfslag is en je denkt alleen maar aan slagen buiten de baan zonder green in zicht, kun je proberen je voor te stellen dat je elke hole met succes aflegt zonder fouten te maken – dit geeft je lichaam instructies die leiden tot een succesvolle finish.

Stop met zo negatief te denken! Als je altijd moeite hebt met een speciale techniek, stel je dan voor dat je hem goed uitvoert. Aan de andere kant, probeer je te concentreren op een meer positieve en nuchtere geest in plaats van te proberen over bomen heen te springen alleen maar omdat ze op het eerste gezicht moeilijk lijken – wetende dat dat alleen maar zal leiden tot een onproductieve weg voor zowel je prestaties EN je gezondheid

Ik hoop dat dit helpt

Routine is belangrijker dan je zult denken

Zorg voor een routine waarbij u de manier waarop u uw slagen voorbereidt en uitvoert, herhaalt. Leer om dingen op precies dezelfde manier te doen op de baan als buiten de baan; zorg voor consistentie tijdens de wedstrijd door vertrouwde routines te volgen tijdens de wedstrijden, zoals oplijnen bij het adresseringspunt of jezelf centreren voordat je met één arm zwaait als dat nodig is (om niet afgeleid te worden). Kijk altijd naar elk toegewezen nummer langs vooraf bepaalde afstanden vanaf de middellijn en gebruik daarbij beide ogen zodra u de bal in het vizier heeft – vergeet niet geconcentreerd te blijven tot na het slaan!

Evenwicht is de sleutel tot succes

Een van de sleutels om je golfswing er zo goed uit te laten zien is balans. Je wilt beide voeten stevig op de grond, met het gewicht naar achteren verplaatst van de bal van de linkervoet naar de hiel en de tenen omhoog gericht op het hoogste punt voordat je naar beneden zwaait in een boog eindigend met het rechterbeen volledig gestrekt achter je voor maximale kracht!

Een tip die mij helpt mijn stabiliteit te behouden als ik oefen of golf? Zorg ervoor dat geen enkel deel wegrolt – wees bewust om alle momentum terug te brengen naar dit belangrijke gebied door mezelf in evenwicht te houden tijdens elke slag, zodat elke spier de tijd heeft tijdens de takeaway ̶ start&finish stevig bij het planten van de linker hielen en breng dan soepel het lichaamsgewicht rechtop naar achteren terwijl ik mijn armen naar de finishpositie breng

Categories: Blog