Een gids voor golfuitrusting

Golf is een sport die is gespeeld voor vele eeuwen. Het is een activiteit die de mogelijkheid heeft om leeftijdsgrenzen te overschrijden en mensen van alle soorten aanspreekt. Het spel kan worden gespeeld op golfbanen, maar het kan ook worden gespeeld in uw achtertuin als je de ruimte en de neiging. Golfuitrusting voor dit tijdverdrijf is niet goedkoop, maar er zijn een aantal geweldige aanbiedingen beschikbaar online deze dagen dus ga je gang en vinden wat je nodig hebt!

Als je begint met golfen rijst de vraag welke uitrusting heb ik nodig? In uw gedachten is er ineens een oversized tas op een karretje met wielen gevuld met dure stokken en andere gadgets. De waarheid kan sommige mensen verbazen- kijk niet naar hoe een andere speler zijn uitrusting heeft opgezet; focus in plaats daarvan alleen op het spel! Je zou moeten nadenken over het aanschaffen van iets eenvoudigs zoals clubs totdat het serieuzer wordt met betrekking tot financiën of vaardigheidsniveau (zo niet beide).

Om te beginnen heb je een golfstok nodig

De eerste aandacht gaat uit naar golfclubs. In het Engels: sticks, maar in Nederland mag je “stokken” zeggen Met deze stokken slaat men een bal naar voren en omdat er niet één plaats is waar de bal altijd ligt of gewenst is, gebruikt men ook verschillende soorten houten hamers, afhankelijk van de afstand die men voor dat schot nodig heeft; dit geldt ook voor ijzers (kortere) en putters, die naar voorkeur in grootte kunnen worden aangepast – net als bij het uitzoeken van kleding voordat men zich in het openbaar begeeft!

Verschillende mogelijkheden

Voor je eerste golflessen heb je slechts vier clubs nodig: een tee om te leren hoe je de bal goed en effectief raakt met kortere slagen; twee woods (voor langere afstanden) die ook gebruikt kunnen worden op fairways of greens indien nodig omdat ze niet te zwaar zijn – probeer deze te lenen tot het tijd is om ze te huren! Je moet ook minstens 1 driver hebben, dus vergeet dit belangrijke gereedschap niet. En als laatste maar zeker niet de minste is wat wij noemen “de putter” die ons helpt die ballen in ons gat te holen haha!!!

Beginnen met een halve set is ook mogelijk

De wereld van golf is enorm, en het maakt niet uit welk type of merk je kiest, er zullen verschillen zijn. Je kunt kiezen voor gebruikte clubs voor de halve prijs van een speler die misschien zijn swing kwijt is maar meer controle over het spel zelf wil–of je koopt nieuwe clubs voor de volle prijs ondanks dat je linkshandig bent als dat je ding is! Als je gaat winkelen, zorg er dan voor dat de clubs goed passen, zodat je gewrichten niet onnodig belast worden tijdens het spelen.

Ambities

De beste manier om een nieuwe golfuitrusting te kopen is in een professionele winkel, zodat uw stokken correct worden opgemeten en u terug kunt komen als er iets mis gaat. Aangezien dit de helft van een hele set zal zijn, is het ook handig om te weten welke merken/types clubs nu verkrijgbaar zijn om later in je carrière de rest aan te vullen.

Een tas om je set in te doen

Een eenvoudige tas is alles wat u nodig hebt voor uw golfspel. Een stevig, rechtopstaand ontwerp houdt alles georganiseerd en op zijn plaats, met voldoende vakken om ballen of andere uitrusting in op te bergen. Je kunt er misschien een lenen van onze pro shop, maar probeer ook eens te kijken bij garageverkopen waar mensen hun oude clubs ook verkopen.

Golfschoenen voor op de baan

Golfschoenen zijn niet verplicht en ze zijn ook niet nodig in het begin. Stevige, platte sportschoenen zijn prima voor de eerste keer op de baan. Als u echter golfschoenen wilt kopen, evenals andere uitrusting zoals sportkleding of clubs, bedenk dan dat dit een essentieel onderdeel is van elke outfit: urenlang staan kan echt zijn tol eisen van uw voeten, benen enz., dus koop ze verstandig door te kijken naar de aankoop bij gespecialiseerde winkels tijdens het laagseizoen, waar kortingen beschikbaar kunnen zijn.

Een golfoutfit

De dresscode op de meeste golfbanen is tegenwoordig minder streng dan vroeger. Maar er zijn nog steeds enkele basisvereisten, zoals het dragen van overhemden met kraag of truien met breisels eronder en een lange broek voor mannen; vermijd bloot rokken omdat ze als te onthullend worden beschouwd (tenzij u vuile blikken wilt). Zorg ervoor dat u regenkleding meeneemt als uw wedstrijd plaatsvindt tijdens slechtweerseizoen! Voor extra bescherming tegen UV-stralen die onze huid kunnen verbranden na de hele dag buiten te hebben gespeeld, doe je een hoofddeksel met zonnebrandcrème op, zoals een vizier of een pet, die ook bescherming biedt tegen de zon als je ze aanbrengt voordat je de baan op gaat.

Categories: Blog